Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 17

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 021 пациенти, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 147 860.

1434276
Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 17

Се стабилизира падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 17 и вкупно изнесува 4 763 лица.

Во истиот период беа остварени 49 190 тестови од кои 987 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 021 пациент, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 147 860.Слични вести