Ердоган и Путин разговараа за случувањата во Либија и подрачјето на Идлиб во Сирија

Двајцата лидери, во телефонскиот разговор се осврнаа на регионални прашања на чело со најновите случувања во Либија и подрачјето на Идлиб во Сирија

1433458
Ердоган и Путин разговараа за случувањата во Либија и подрачјето на Идлиб во Сирија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со рускиот претседател Владимир Путин.

Двајцата лидери, во телефонскиот разговор се осврнаа на регионални прашања на чело со најновите случувања во Либија и подрачјето на Идлиб во Сирија.

Освен тоа, Ердоган и Путин разговараа и за чекорите коишто ќе бидат фрлени во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) и периодот по епидемијата, а ги разгледаа и билатералните односи помеѓу двете земји.Слични вести