Чавушоглу: Израелскиот план за анексија ќе ги уништи сите надежи за траен мир на Блискиот исток

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу истакна дека израелскиот план за анексија на палестинските територии ќе ги уништи сите надежи за траен мир на Блискиот исток

1433500
Чавушоглу: Израелскиот план за анексија ќе ги уништи сите надежи за траен мир на Блискиот исток

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу во дадената изјава во Анкара се осврна на планот на Израел за анексија на палестинските територии и истакна дека овој план ќе ги уништи сите надежи за траен мир на Блискиот исток.

Чавушоглу рече: „Доколку окупаторската сила (Израел) ја премине црвената линија, ние (како исламски земји) треба да покажеме дека тоа ќе има свои последици.“

 Слични вести