Во напад на терористите кај градот Ван загинаа двајца работници, а 8 мина се ранети

Во терористички напад на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во населеното место Чатак кај градот Ван станаа шехиди (загинаа) двајца работници кои вршеле градежни работи на пат, а 8 работници се ранети

1431986
Во напад на терористите кај градот Ван загинаа двајца работници, а 8 мина се ранети

Во извршен терористички напад од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во населеното место Чатак кај градот Ван, во источниот дел на земјата, станаа шехиди (загинаа) двајца работници, а 8 мина се ранети.

Терористичкиот напад беше извршен со експлозив од рачна изработка врз цивилно сервис возило на фирма која вршела градежни работи на пат, во населеното место Чатак кај градот Ван.Слични вести