Се стабилизира падот на смртните случаи и новоинфектираните од Ковид-19 во Турција

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 18 и вкупно изнесува 4 729 лица

1432739
Се стабилизира падот на смртните случаи и новоинфектираните од Ковид-19 во Турција

Се стабилизира падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 18 и вкупно изнесува 4 729 лица.

Во истиот период беа остварени 37 225 тестови од кои 993 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 3 218 пациентı, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 144 598.Слични вести