Претседателот Ердоган вечерва гостин во специјална заедничка програма на ТВ каналите на ТРТ

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган вечерва ќе биде гостин во заедничка програма на телевизиските канали на Турската радио и телевизија ТРТ која ќе започне во 21:00 часот по турско време (20:00 македонско време)

1431809
Претседателот Ердоган вечерва гостин во специјална заедничка програма на ТВ каналите на ТРТ

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган вечерва ќе биде гостин во специјална заедничка програма на телевизиските канали на Турската радио и телевизија ТРТ кадешто ќе одговори на прашања посветени на актуелниот дневен ред во однос на низа теми.

Претседателот Ердоган во специјалната заедничка програма на ТРТ ќе направи проценка на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19), економијата, рамнотежите коишто се променија во Либија со потезите на Турција, протестите коишто повеќе од 2 недели како продолжуваат во САД, фазата до која е дојдено во кризата во Сирија, како и сите други актуелни внатрешни и надворшени случувања.

Специјалната заедничка програма на на телевизиските канали на Турската радио и телевизија ТРТ ќе започне во 21:00 часот по турско време (20:00 македонско време).Слични вести