Расте бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 23 и вкупно изнесува 4 692 лица.

1431206
Расте бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 23 и вкупно изнесува 4 692 лица.

Во истиот период беа остварени 35 335 тестови од кои 914 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 2 647 пациентı, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 137 696.Слични вести