Мевлут Чавушоглу му честита на новиот ирачки министер за надворешни работи Фуад Хусејин

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со новоизбраниот министер за надворешни работи на Ирак Фуад Хусејин на кого му честита за новата функција

1431103
Мевлут Чавушоглу му честита на новиот ирачки министер за надворешни работи Фуад Хусејин

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу му честита на новиот ирачки министер за надворешни работи Фуад Хусејин за стапувањето на оваа нова функција.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со новоизбраниот министер за надворешни работи на Ирак Фуад Хусејин.

Чавушоглу, во телефонскиот разговор му честита на Фуад Хусејин за новата должност.

Вчера од 22 члениот кабинет на ирачкиот премиер Мустафа Ќазими добија доверба уште 7 министри.

На одржаното гласање во ирачкиот Парламент за министер за надворешни работи е избран поранешниот министер за финансии Фуад Хусеиј, а за министер за нафта Ихсан Абдулџабар.Слични вести