Во Турција оздравеа уште 1.922 заболени од Ковид-19, вкупниот број се зголеми на 135.322

Во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 21 лице, дијагностицирани се 878 новозаразени, а оздравеа уште 1922 заболени пациенти од вирусот... Досега починаа вкупно 4.669, инфектирани се 169.218, а оздравеа вкупно 135.322 лица

1430796
Во Турција оздравеа уште 1.922 заболени од Ковид-19, вкупниот број се зголеми на 135.322

Продолжува континуираниот пад ѝ во бројот на смртните случаи ѝ во новите случаи на зараза во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Досега оздравеа 80 отсто од вкупниот број на случаите на заболени од коронавирусот.

Во изминатите 24 часа бројот на смртните случаи се намали на 21 лице и што вкупниот број на починатите достигна до 4.669.

Направени се уште 35.846 теста од кои се дијагностицирани 878 новозаразени.

Вкупниот број на регистрираните случаи на зараза од новиот тип коронавирус (Ковид-19) изнесува 169.218 лица.

Заедно со уште 1.922 излекувани вкупниот број на оздравените пациенти кои досега се отпуштени од болница во Турција се зголеми на 135.322 лица.Слични вести