Во терористичкиот напад на едно оклопно амбулантно возило загина еден турски војник

По овој настан беа утврдени целите во подрачјето на кои веднаш одговоривме со возвратен оган

1430438
Во терористичкиот напад на едно оклопно амбулантно возило загина еден турски војник

Во терористичкиот напад на едно оклопно амбулантно возило во Идлиб во Сирија загина еден турски војник, а 2 војници беа повредени.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана (МНО) беше истакнато следното:

„Во нападот на 5-ти јуни на едно оклопно амбулантно возило во Идлиб загина еден другар по оружје, а двајца војници беа повредени. По овој настан беа утврдени целите во подрачјето на кои веднаш одговоривме со возвратен оган.“Слични вести