Пофалба од германскиот весник „Ди Велт“ за турските наоружани беспилотни летала (СИХА)

Во натписот чиј автор е колумнистот на весникот "Ди Велт" Борис Калноки се изнесува констатацијата дека Турција со своите наоружани беспилотни летала (СИХА) „Бајрактар ТБ2“ („Bayraktar TB2“) реализира револуција

1430690
Пофалба од германскиот весник „Ди Велт“ за турските наоружани беспилотни летала (СИХА)

Германскиот весник „Ди Велт“ објави обемен натпис посветен на турските наоружани беспилотни летала (СИХА) „Бајрактар ТБ2“ („Bayraktar TB2“).

Во натписот чиј автор е колумнистот на весникот Борис Калноки се изнесува констатацијата дека Турција со своите наоружани беспилотни летала (СИХА) „Бајрактар ТБ2“ („Bayraktar TB2“) реализира револуција.

Калноки во својот натпис ги споредува наоружани беспилотни летала (СИХА) со беспилотните летала на Соединетите Американски Држави (САД) од типот „MQ-9 Reapar“, при што го истакнува следното: „Турската армија на бојното поле Бајрактар ТБ2 го користи многу поефикасно од Американците. На пример турската ескадрила од наоружани беспилотни летала (СИХА) во Сирија е дојдена во положба на вистинска воздушна сила. Истовремено се користи и во Либ3која е распарчена од пучистите и ѝ носи воен успех на Турција.“

Минатата недела и германското списание "Дер Шпигел" објави врст во која се раскажува за успехот на турската одбранбена индустрија и на наоружаните беспилотни летала (СИХА) „Бајрактар ТБ2“ („Bayraktar TB2“) развиени од страна на турската компанија Бајкар.Слични вести