Во Идлиб остварена 15-та заедничка турско-руска патрола

Согласно Меморандумот за разбирање меѓу Турција и Руската Федерација, беше остварена 15-та заедничка турско-руска копнена патрола

1429308
Во Идлиб остварена 15-та заедничка турско-руска патрола

На патот М-14 во Идлиб во Сирија беше остварена 15-та заедничка турско-руска патрола.

Во објавата на Министерството за национална одбрана (МНО) на Турција што беше објавено преку профилот на твитер беше истакнато следното:

„Согласно Меморандумот за разбирање меѓу Турција и Руската Федерација, со учество на припадниците на копнените и воздушните сили, на патот М-14 во Идлиб во Сирија беше остварена 15-та заедничка турско-руска копнена патрола.“Слични вести