Туркиш ерлајнс од 4 јуни ќе го зголеми бројот на внатрешните летови

Почнувајќи од 4 јуни, од Истанбул ќе се остварат летови за 34 градови на Анадолија, од Анкара за 15 градови

1427771
Туркиш ерлајнс од 4 јуни ќе го зголеми бројот на внатрешните летови

Туркиш ерлајнс од 4 јуни ќе го зголеми бројот на внатрешните летови.

Генералниот директор на Туркиш ерлајнс Билал Екши рече дека почнувајќи од 4 јуни ќе го зголемат бројот на внатрешните авионски летови.

Во објавата преку профилот на твитер Екши истакна:

„Почнувајќи од 4 јуни, од Истанбул ќе се остварат летови за 34 градови на Анадолија, од Анкара за 15 градови, од аеродромот Сабиха Ѓокчен (Истанбул) 14 летови.

Меѓудругото почнувајќи од 18 јуни Туркиш ерлајнс ќе оствари летови од 16 градови од 6 европски земји за 14 дестинации во Анадолија.“Слични вести