Во кукавичкиот напад на терористите во Хаккари загинаа 2 турски војници

Претседателот Ердоган: „На двајцата војници им посакувам божја милост, додека на семејствата искрено соувство“

1426380
Во кукавичкиот напад на терористите во Хаккари загинаа 2 турски војници
tsk asker.jpg
cumhurbaskani erdogan.jpg

Во кукавичкиот напад на терористите во Хаккари загинаа уште 2 турски војници

Во кукавичкиот напад на терористите во Чукурџа беше повреден еден припадник на безбедносните сили кои се бавеа со извиднички актвности.

Во рамките на контролата на легимитацијата на едно лице во Дијарбакир кое не го послуша предупредувањето на полицијат за да застане, потешко беше повреден полицаецот Атакан Арслан кој веднаш беше префрлен на лекување во болница, но за жал подлегна на повредите.

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во пораката со сочувство што ја објави веднаш по веста, на двајцата војници им посака божја милост, додека на семејствата им изрази искрено соувство.

Ердоган во пораката порача дека се додека не заврши тероризмот, Турција е решителна во борбата против ова зло. Господ да им помогне на нашите војници, рече Ердоган.

Порака со сочувство до семејствата на загинатите војници објавија и потпретседателот на државата Фуат Октај, претседателот на опозиционата Републиканска народна партија (ЏХП) Кемал Киличдароглу и министерот за национална одбрана Хулуси Акар.Слични вести