Бројот на заразените од Ковид-19 во Турција повторно се намали под илјада лица

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 26 лица и вкупно изнесува 4 515 лице

1426378
Бројот на заразените од Ковид-19 во Турција повторно се намали под илјада лица

Успехот на Турција во борбата против Ковид-19 продолжува со намалување на бројот на смртните случаи и заразени.

Во последните 24 часа константно продолжи падот на бројот на смртните случаи и инфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на заразените повторно се намали под илјада лица.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 26 лица и вкупно изнесува 4 515 лица.

Во истиот период беа остварени 39 230 тестови од кои 983 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 021 пациент, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 126 984 лица.Слични вести