На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1425110
На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана воздушна операција на областа Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека со одлучност продолжуваат операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во соопштението се вели дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, кои беа утврдени со летала за извидување и набљудување во областа Хакурк во северниот дел на Ирак.Слични вести