Претседателот Ердоган оствари телефонски разговори по повод Рамазан Бајрам

Претседателот Ердоган разговараше телефонски со претседателот Казахстан Касим Жомерт Токаев, првиот претседател на Казхастан Елбаши Нурсултан Назарбаев, претседателот на Тунис Кајс Саид и со премиерот на Пакистан Имран Хан

1423449
Претседателот Ердоган оствари телефонски разговори по повод Рамазан Бајрам

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари одделни телефонски разговори со претседателот Казахстан Касим Жомерт Токаев, првиот претседател на Казхастан Елбаши Нурсултан Назарбаев, претседателот на Тунис Кајс Саид и со премиерот на Пакистан Имран Хан.

Во овие остварени телефонски разговори, лидерите си го честитаа Рамазан Бајрам, а исто така стана збор и за билатералните односи, регионални случувања и прашања посветени на соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).Слични вести