Мевлут Чавушоглу оствари низа телефонски разговори по повод Рамазан Бајрам

Чавушоглу по повод Рамазан Бајрам оствари телефонски со премиерот на Регионалната курдска управа на Ирак Месрур Барзани, министерот за надворешни работи на Туркменистан Мередов и со поранешниот шеф на политичкото биро на Движењето Хамас Халид Мешал

1423536
Мевлут Чавушоглу оствари низа телефонски разговори по повод Рамазан Бајрам

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу по повод Рамазан Бајрам оствари телефонски разговори со свои колеги и со политичари од неколку земји.

Според добиени информации од дипломатски извори, Чавушоглу водеше одделни телефонски разговори со премиерот на Регионалната курдска управа на Ирак Месрур Барзани, министерот за надворешни работи на Туркменистан Рашид Мередов и со поранешниот шеф на политичкото биро на Движењето Хамас Халид Мешал.

Мевлут Чавушоглу и неговите соговорници си го честитаа Рамазан Бајрам, а водеа разговори и за низа актуелни прашања посветени на билатералните односи, регионални и меѓународни прашања.Слични вести