Телефонски разговор помеѓу претседателот Ердоган и јорданскиот крал Абдулах Втори

Во телефонскиот разговор двајцата лидери си го честитаа Рамазан Бајрам, а воедно беа разгледани и прашања посветени на односите помеѓу Турција и Јордан, регионални случувања и соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19)

1422612
Телефонски разговор помеѓу претседателот Ердоган и јорданскиот крал Абдулах Втори

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со јорданскиот крал Абдулах Втори.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации во претседателскиот кабинет, во телефонскиот разговор двајцата лидери си го честитаа Рамазан Бајрам, а воедно беа разгледани и прашања посветени на односите помеѓу Турција и Јордан, регионални случувања и соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

 Слични вести