Ковид-19 во Турција: 1 092 оздравени, 32 смртни случаи

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 092 пациент, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштен од болница изнесува 118 694 лица

1422964
Ковид-19 во Турција: 1 092 оздравени, 32 смртни случаи

Успехот на Турција во борбата против Ковид-19 продолжува со намалување на бројот на смртните случаи и заразени.

Во последните 24 часа константно продолжи падот на бројот на смртните случаи и инфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 32 лица и вкупно изнесува 4 340 лица.

Во истиот период беа остварени 24 589тестови од кои 1 141 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 092 пациент, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштен од болница изнесува 118 694 лица.Слични вести