Ердоган: Мораме да ги зачуваме придобивките од борбата против епидемијата и да ги унапредиме уште повеќе

Претседателот Ердоган на одржаната средба преку видеоконференција со градскиот огранок на Истанбул на својата владејачка АК Партија рече: „Мораме да ги зачуваме стекнатите придобивки во борбата против епидемијата и да ги унапредиме уште повеќе“

1422630
Ердоган: Мораме да ги зачуваме придобивките од борбата против епидемијата и да ги унапредиме уште повеќе

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган одржа средба преку видеоконференција со градскиот огранок на Истанбул на својата владејачка Партија за правда и развој АКП (АК Партијата).

Во оваа пригода Ердоган во врска со епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) го рече следното: „Мораме да ги зачуваме стекнатите придобивки во борбата против епидемијата и да ги унапредиме уште повеќе.“

Велејќи „Во целиот свет се следи со внимателност, ѝ борбата на нашата земја против епидемијата, ѝ нашата визија во врска со периодот по епидемијата“, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган напомена дека мора да бидат унапредени уште повеќе стекнатите придобивки во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

 Слични вести