Телефонска дипломатија од министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушолгу оствари телефонски разговор со министерот за надворешни работи на Либија Мухамед ет-Тахир Сејале

1421628
Телефонска дипломатија од министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу продолжува да води телефонска дипломатија во однос на низа актуелни прашања на дневниот ред на светот.

Чавушолгу како последно оствари телефонски разговор со министерот за надворешни работи на Либија Мухамед ет-Тахир Сејале.

Во врска со содржината на разговорот не се споделени детални информации. 

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и во текот на вчерашниот ден водеше телефонски разговори со палестинскиот министер за надворешни работи Ријад ел-Малики, јорданскиот министер за надворшени работи Ејмен ес-Сафеди и со генералниот секретар на Организацијата за исламска соработка (ОИС) Јусуф бин Ахмед ел-Усејмин. 

Во овие остварени телефонски рагзовори беа разгледани чекорите коишто треба да бидат фрлени во склопот на Организацијата за исламска соработка (ОИС), против планот на Израел за анексија на Западниот Брег.Слични вести