Продолжува да се намалува бројот на смртните случаи и инфектираните во Турција

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во пследните 24 часа се намали на 27 и вкупно изнесува 4 276 лица

1422107
Продолжува да се намалува бројот на смртните случаи и инфектираните во Турција

Успехот на Турција во борбата против Ковид-19 продолжува со намалување на бројот на смртните случаи и заразени.

Намалувањето на дневниот број на заразени влева надеж.

Во последните 24 часа константно продолжи падот на бројот на смртните случаи и инфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 27 и вкупно изнесува 4 276 лица.

Во истиот период беа остварени 37 507 тестови од кои 952 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 121 пациенти, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштен од болница изнесува 116 111 лица.Слични вести