Утре под претседателство на претседателот Ердоган ќе се одржи состанок на претседателскиот кабинет

Главна тема на утрешниот состанок ќе биде борбата против новиот тип на коронавирусоот (Ковид-19) и новите чекори и мерки што ќе се преземат врз основа на резултатите

1418933
Утре под претседателство на претседателот Ердоган ќе се одржи состанок на претседателскиот кабинет

Утре под претседателство на претседателот Реџеп Тајип Ердоган ќе се одржи состанок на претседателскиот кабинет.

Главна тема на утрешниот состанок што ќе се одржи во палатата Хубер во Истанбул со посредство на видео конференција ќе биде борбата против новиот тип на коронавирусоот (Ковид-19) и новите чекори и мерки што ќе се преземат врз основа на резултатите.

Прва точка на дневниот ред на утрешниот состанок ќе биде празникот Рамазан бајрам што ќе започне на 24 мај недела. На состанокот се очекува да се конкретизира одлуката колку дена ќе трае празникот.

Интензивноста на развдиженоста на граѓаните за време на бајрамските празници неминовно ја налага и веројатноста за прогласување полциски час. На состанокот на владата ќе се бара одговор на ова прашање.

На состанокот на кабинетот ќе бидат разгледани чекорите што ќе се фрлат во новиот нормален период.

Според активностите се очекува да се ревидира календарот.Слични вести