Ердоган и Столтенберг остварија телефонски разговор

Главна тема на разговорот беа новите чекори што ќе се фрлат на патот во борбата против новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) како и регионалните прашања како што се случувањата во Сирија и Либија.

1417559
Ердоган и Столтенберг остварија телефонски разговор

Вчера претседателот Реџеп Тајип Ердоган и генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг остварија телефонски разговор.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Дирекцијата за комуникации при претседателството беше истакнато дека главна тема на разговорот беа новите чекори што ќе се фрлат на патот во борбата против новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) како и регионалните прашања како што се случувањата во Сирија и Либија.Слични вести