Генерал на армија Јашар Ѓулер на состанок на Воениот комитет на НАТО преку видеоконференција

Началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер преку видеоконференција учествуваше на состанокот на началниците на генералштабовите на земјите членки на Воениот комитет на НАТО

1417980
Генерал на армија Јашар Ѓулер на состанок на Воениот комитет на НАТО преку видеоконференција

Началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер оствари средба со началниците на генералштабовите на земјите членки на Воениот комитет на НАТО.

Во објавеното соопштение преку профилот на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека состанокот се одржа преку видеоконференција. 

На состанокот беше разговарано за борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) и безбедносни прашања.Слични вести