Во операција на МИТ на северот на Ирак неутрализиран т.н. висок функционер на терористичката ПКК/КЏК

Националната разузнавачка служба (МИТ) реализира операција во северниот дел на Ирак во која е неутрализиран терористот по име Галја Бекир, таканаречен висок функионер на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК за подрачјето Махмур

1417468
Во операција на МИТ на северот на Ирак неутрализиран т.н. висок функционер на терористичката ПКК/КЏК

Во реализирана операција од страна на Националната разузнавачка служба (МИТ) во северниот дел на Ирак е неутрализиран терористот по име Галја Бекир, таканаречен висок функионер на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК за подрачјето Махмур.

Во меѓувреме, како резултат на активностите за убедување коишто се водат од страна на полицијата и жандармеријата и со поддршка на семејствата продолжува и процесот на распаѓање во редовите на сепаратистичко-терористичката организација.

Во тие рамки, двајца терористи кои делувале во редовите на сирискиот продолжеток на сепаратистичко-терористичката организација им се предадоа на безбедносните сили во градот Мардин.

На тој начин бројот на терористите кои се предадоа по пат на убедување во текот на оваа година од 1 јануари досега се зголеми на вкупно 78.

 Слични вести