Реализирана единаесетата заедничка турско-руска копнена патрола на Автопатот М-4 во Идлиб, во Сирија

Министерството за национална одбрана соопшти дека на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија е реализирана единаесетата заедничка турско-руска копнена патрола

1417244
Реализирана единаесетата заедничка турско-руска копнена патрола на Автопатот М-4 во Идлиб, во Сирија

На Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб во северозападниот дел на Сирија, со учество на копнените и воздушните елементи на Турција и Русија е реализирана единаесетата заедничка турско-руска копнена патрола.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Во рамките на постигнатиот договор помеѓу Турција и Руската Федерација, на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб, со учество на копнените и воздушните елементи на двете земји е реализирана единаесетата заедничка турско-руска копнена патрола.“Слични вести