Во воздушната операција на ТВС на Хакурк и Метина неурализирани 4 терористи

Терористите беа неутрализирани во рамките на воздушната операција што беше реализирана од страна на турските војници

1416374
Во воздушната операција на ТВС на Хакурк и Метина неурализирани 4 терористи

Во воздушната операција на Турските вооружени сили (ТВС) на подрачјата Хакурк и Метина на северот на Иран беа неурализирани 4 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во известувањето што беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана преку профилот на твитер беше истакнато дека со извидничките и набљудувачки летала на Турските вооружени сили (ТВС) во подрачјата Хакурк и Метина на северот на Ирак беа утврдени 4 терористи на ПКК.

Терористите беа неутрализирани во рамките на воздушната операција што беше реализирана од страна на турските војници.

Во известувањето беше подвлечено дека решително продолжуваат операциите против терористичката организација ПКК.Слични вести