Порака за одлучност на претседателот Ердоган

Ние не се натпреваруваме со празни зборови, туку се залагаме да направиме нешто

1416187
Порака за одлучност на претседателот Ердоган

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека како што во текот на изминатите 18 години ги одржавме сите дадени зборови и ветувања, така и во борбата против новиот тип на коронавируот (Ковид-19) ќе ги одржиме сите ветувања и сите оние што чекаат Турција да се сопне, ќе бидат разочарани.

Претседателот Ердоган во објавата преку профиlот на твитер истакна:

„Ние не се натпреваруваме со празни зборови, туку се залагаме да направиме нешто. Како што во текот на изминатите 18 години ги одржавме сите дадени зборови и ветувања, така и во борбата против новиот тип на коронавируот (Ковид-19) ќе ги одржиме сите ветувања и сите оние што чекаат Турција да се сопне, ќе бидат разочарани.Слични вести