Чавушоглу преку видеоконференција учествуваше на состанокот на Меѓународната група за координација

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу преку видео конференција учестуваше на состанокот на Меѓународната група за координација којашто е формирана во склопот на Г-20 за зголемување на соработката во борбата против Ковид-19

1416577
Чавушоглу преку видеоконференција учествуваше на состанокот на Меѓународната група за координација

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу вчера преку видеоконференција учестуваше на состанокот на Меѓународната група за координација којашто е формирана во склопот на Г-20, а со цел зголемување на меѓународната солидарност во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Во врска со содржината на состанокот Чавушоглу сподели објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

Велејќи дека на состанокот беше направена проценка на улогата на приватниот сектор во набавувањето на медицинска опрема, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека исто така беше разгледана и иницијативата во населеното место Гебзе кај градот Коџаели којашто ја започна Технолошката банка на Обединетите нации (ОН) за најмалку развиените земји.

 Слични вести