Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат во североисточниот дел на Сирија, се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1415736
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат во североисточниот дел на Сирија, се неутрализирани тројца терористи припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека терористите се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат во североисточниот дел на Сирија. 

Во соопштението се вели следното: „Нашите командоси не го дозволуваат преминот на терористичките организации. Неутрализирани се тројца терористи на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот за да ја нарушат средината на спокојство и доверба.“

 Слични вести