Реализирана десетата заедничка турско-руска копнена патрола на Автопатот М-4 во Идлиб

Министерството за национална одбрана соопшти дека денеска на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб во северозападниот дел на Сирија е реализирана десетата заедничка турско-руска копнена патрола

1415774
Реализирана десетата заедничка турско-руска копнена патрола на Автопатот М-4 во Идлиб

На Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб во северозападниот дел на Сирија е реализирана десетата заедничка турско-руска копнена патрола.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека во рамките на постигнатиот договор помеѓу Турција и Русија на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб во северозападниот дел на Сирија, со учество на копнените и воздушните елементи на двете земји е реализирана десетата заедничка турско-руска копнена патрола. 

На споделените фотографии во врска со заедничката патрола се гледа како војниците на двете земји во рамките на мерките против глобалната епидемија на новиот тип коронавирус (Ковид-19) на своите раце носат ракавици, а на лицето маски.Слични вести