Претседателот Ердоган и германската канцеларка Меркел разговараа телефонски за состојбата со Ковид-19

Ердоган и Меркел разговараа телефонски за можностите за соработка во врска со чекорите коишто ќе бидат фрлени во борбата против Ковид-19 и во процесот по епидемијата, а се осврнаа и на акутуелни регионални прашања

1415167
Претседателот Ердоган и германската канцеларка Меркел разговараа телефонски за состојбата со Ковид-19

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган денеска оствари телефонски разговор со германската канцеларка Ангела Меркел посветен на борбата против глобалната епидемија на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Двајцата лидери, Ердоган и Меркел во телефонскиот разговор ги разгледаа можностите за соработка во врска со чекорите коишто ќе бидат фрлени во борбата против Ковид-19 и во процесот по епидемијата.

Ердоган и Меркел во разговорот се осврнаа и на акутуелни регионални прашања.Слични вести