Турција му испрати помош во медицински материјали на Казахстан во борбата против Ковид-19

Министерството за национална одбрана соопшти дека Турција му испрати помош во медицински материјали на Казахстан во борбата против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19)

1414174
Турција му испрати помош во медицински материјали на Казахстан во борбата против Ковид-19

Турција, во рамките на борбата против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) му испрати помош во медицински материјали на Казахстан.

Во споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „По инструкција на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му е испратена помош во медицински материјали на Казахстан, која е подготвена од страна на нашето министерство и ќе се користи во борбата против Ковид-19.“Слични вести