Медицинска помош од Турција за Тунис во борбата против Ковид-19

Турција му испрати помош во медицински материјали на Тунис коишто ќе бидат користени во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во оваа земја

1413275
Медицинска помош од Турција за Тунис во борбата против Ковид-19

Турција продолжува да им испраќа помош во медицински материјали на земјите кои се подложени на влијанието на глобалната епидемија на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Како последно е испратена медицинска помош на Тунис.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: "По инструкција на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, е испратена помош во медицински материјали на Тунис коишто се подготвени од страна на нашето министерство и кои ќе бидат користени во борбата против Ковид-19."



Слични вести