Состанок на Научниот совет преку видеоконференција

На состанокот ќе биде направена проценка на бројот на случаите на зараза и состојбата на пациентите, случувањата во светот и Турција по прашањето на дијагностицирањето и лекувањето од Ковид-19, мерките коишто се преземаат и процесот на нормализација

1412180
Состанок на Научниот совет преку видеоконференција

Научниот совет за коронавирусот се состана преку видео конференција за разгледување на последната состојба и мерките во врска со борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

На состанокот ќе биде направена проценка на бројот на случаите на зараза и состојбата на пациентите, случувањата во светот и Турција по прашањето на дијагностицирањето и лекувањето од Ковид-19, а ќе бидат разгледани и мерките коишто се преземаат и процесот на нормализација во кој ќе се влезе под светлината на податоците.

Министерот за здравство Фахреттин Коџа по состанокот на Научниот совет на кој се приклучи преку видео конфренција ќе одржи состанок за претставниците на печатот.Слични вести