Сириски младинец ќе се оперира во Турција

МВР: „Младиот Ахмет од Идлиб кој под итно треба да се оперира од тумор на мозокот го донесовме во Хатај и го предадовме на здравствените работници“

1410831
Сириски младинец ќе се оперира во Турција

Министерството за внатрешни работи (МВР) соопшти дека еден млад Сириец кој живее во Идлиб во Сирија и боледува од тумор во мозокот и треба итно да се оперира, беше донесен во Хатај и предаден на здравствените работници.

Во објавата преку профилот на твитер на министерството беше истакнато следното:

„Младиот Ахмет од Идлиб кој под итно треба да се оперира од тумор на мозокот го донесовме во Хатај и го предадовме на здравствените работници. Му посакуваме што побрзо да заздраве.“Слични вести