Претседателот Ердоган: Коронавирусот не потсети дека нашата судбина е заедничка

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган рече: „Оваа епидемија не потсети дека и покрај тоа што нашиот јазик и нашата религија се различни, нашата судбина е заедничка“

1410556
Претседателот Ердоган: Коронавирусот не потсети дека нашата судбина е заедничка

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган испрати видео порака на состанокот под наслов „Глобален одговор на меѓународната посветеност во активносите против Коронавирусот“ којшто се одржува под водство на Комисијата на Европската унија (ЕУ).

Претседателот Ердоган во оваа своја видео порака  меѓу другото го истакна следното: „Оваа епидемија не потсети дека и покрај тоа што нашиот јазик и нашата религија се различни, нашата судбина е заедничка.“Слични вести