Еден тешко ранет турски војник во Первари кај Сиирт им подлегна на раните и го загуби животот

Еден тешко ранет турски војник кој за време на активностите за извидување и набљудување во Первари кај Сиирт нагазна на мина и беше тешко ранет, и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и стана шехид (го загуби животот)

1410343
Еден тешко ранет турски војник во Первари кај Сиирт им подлегна на раните и го загуби животот

Еден турски војник кој за време на активностите за извидување и набљудување во населеното место Первари кај градот Сиирт нагазна на мина и беше тешко ранет, по што беше префрлен во болница и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и стана шехид (го загуби животот).

Според објавеното соопштение од Губернијата на Сиирт, за време на активностите за извидување и набљудување во населеното место Первари еден војник нагазна на мина поставена од страна на терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК..

Тешко ранетиот војник кој со хеликоптер беше префрлен на лекување во болница и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и стана шехид (го загуби животот). 

 Слични вести