Рака на помош од МО на децата во зоната на „Извор на мирот“

Херојските турски војници со хуманитарната помош која што им ја доделува на угнетените и настраданите, продолжува да ги насмевнува децата во зоната Извор на мирот

1409816
Рака на помош од МО на децата во зоната на „Извор на мирот“

Министерството за национална одбрана (МО) на Турција додели помош во прибор за пишување на децата од ташни за училиште, моливи, пенкала, тетратки и училишна облека.

Во објавата преку профилот на социјалните медиуми на МО беше споделена објава во врска со распределбата на помошта за учениците на основното училиште Кафр Насих во зоната на Извор на мирот составена од ташни за училишта, прибор за пишување и училишна облека.

Во објавата беше објавена следната порака: „Херојските турски војници со хуманитарната помош која што им ја доделува на угнетените и настраданите, продолжува да ги насмевнува децата во зоната Извор на мирот.“Слични вести