Ердоган: „Интензивно продолжува изградбата на двете болници во Истанбул

Продолжува изградбата на проект болниците во Јешилќој и Санџактепе кои имаат капацитет од 2 илјади легла

1409709
Ердоган: „Интензивно продолжува изградбата на двете болници во Истанбул

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека интензивно продолжува изградбата на двете болници со капацитет од две илјади легла во Истанбул.

Во објавата преку профилот на твитер Ердоган истакна дека интензивно продолжува изградбата на проект болниците во Јешилќој и Санџактепе.

Ердоган во објавата го истакна следното:

„Интензивно продолжува изградбата на двете болници со капацитет од две илјади легла во населбите Јешилќој и Санџактепе во Истанбул. Се надевам дека проектите ќе бидат завршени во најкратко време и на тој начин ќе дадеме придонес Истанбул да се стекне со две трајни болници.“Слични вести