Продолжува да се намалува бројот на смртните случаи и инфектираните во Турција

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција во последните 24 часа се намали на 78 лица и вкупно изнесува 3 336 лица

1409513
Продолжува да се намалува бројот на смртните случаи и инфектираните во Турција

Во последните 24 часа продолжи падот на бројот на смртните случаи и инфектираните во Турција.

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција во последните 24 часа се намали на 78 лица и вкупно изнесува 3 336 лица.

Во последните 24 часа беа остварени 36 318 тестови од кои 1 983 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 4 451 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 58 259.Слични вести