Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1408860
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Со реализирана воздушна операција се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле утврдени во областа Зап во северниот дел на Ирак.

Во објавеното соопштение од профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани тројца терористи на ПКК кои се утврдени со летала за извидување и набљудување во областа Зап во северниот дел на Ирак.

Во соопштението се вели дека продолжуваат операциите против терористичката организација ПКК продолжуваат со одлучност.Слични вести