Ероган: „Се залагаме за постигнување праведност во врска со трудот“

Веруваме дека барањето право треба да се продолжи на основа на компромис и дека се залагаат за воспоставување на правичноста во однос на трудот

1408851
Ероган: „Се залагаме за постигнување праведност во врска со трудот“

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека „се залагаме за постигнување праведност во врска со трудот.“

Во пораката што ја објави по повод „1-ви мај, Денот на трудот и солидарноста“ Ердоган рече:

„Им го честитам 1 мај на сите работници чиј единствен капитал им е потта а кои одиграа голема и значајна улога во развојот и напредокот на Турција. Од денот кога дојдовме власт веруваме дека барањето право треба да се продолжи на основа на компромис и дека се залагаат за воспоставување на правичноста во однос на трудот.

Придаваме големо значење на заштитните мерки и поддршката на вработените во рамките на борбата што водиме против Ковид-19 и која го зафати целиот свет. Како расте, зајакнува, се збогатува Турција, вложуваме големи напори сите граѓани да ги исползуваат придобивките на додаденета вредност со која се стекнува народот.

Исто така ќе продолжиме со поддршката на сите искрени активности кои ќе бидат насочени за заштита на правата и правото на работниците, рече претседателот Ердоган и посака 1 мај кој се слави како Ден на единството и солидарноста, да обезбеди праведна работна атмосфера.Слични вести