Турција испрати медицинска помош на Јужноафриканската Република

Министерството за национална одбрана соопшти дека воениот карго авион натоварен со медицински материјали наменети за Јужноафриканската Република полета за оваа земја од аеродромот во градот Кајсери

1408051
Турција испрати медицинска помош на Јужноафриканската Република
yardim.jpg
Turkiye korona yardim.jpg

Турција, во рамките на борбата против глобалната епидемија на новиот тип коронавирус (Ковид-19) и испрати медицинска помош на Јужноафриканската Република.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека авионот натоварен со медицински материјали наменети за Јужноафриканската Република полета за оваа земја од аеродромот во градот Кајсери.

Во соопштението се вели дека помошта составена од медицински материјали е испратена на инструкција на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, со воен карго авион од типот А400М во сопственост на Турските вооружени сили (ТВС).

 

 Слични вести