Црвена полумесечина продолжува со доделување хуманитарна помош на сиромашните семејства

Екипите на Црвената полумесечина, 100 кутии со храна им ги предаде на Православната грчка црква Алтимермер

1408492
Црвена полумесечина продолжува со доделување хуманитарна помош на сиромашните семејства

Турската Црвена полумесечина поради епидемијата на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) продолжува со доделување хуманитарна помош на сиромашните семејства на малцинствата.

Екипите на Црвената полумесечина, 100 кутии со храна им ги предаде на Православната грчка црква Алтимермер со цел да ги распредели на граѓаните на грчките семејства кои имаат потреба од хуманитарна помош и кои живеат во населбата Фатих во Истанбул.

Членот на УО на Црвената полумесечина Ерџан Тан во говорот во оваа прилика рече дека Црвената полумесечина, без оглед на верата, јазикот, етничката припадност, распределува хуманитарна помош на сиромашните низ целиот свет.

На сите луѓе кои имаат потреба од хуманитарна помош, на возрасните од над 65 годишна возраст и грчките семејства им донесоме од пакетите кои ги делиме низ целиот свет.

Во пакетите донесовме кавурма и сетови за хигиена. Тука ги предаваме. Надлежните ќе ги распределат на гршките граѓани кои имаат отреба за хуманитарна помош.Слични вести