Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 93 лица

Продолжува да се намалува бројот на смртните случаи во Турција

1408597
Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 93 лица

Продолжува да се намалува бројот на смртните случаи во Турција.

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција во последните 24 часа се намали на 93 и вкупно изнесува 3 174 лица

Во последните 24 часа беа остварени 42 004 тестови од кои 2 615 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 4 846 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 48 886.Слични вести