На Автопатот М-4 во Идлиб во Сирија е реализирана шестата заедничка турско-руска копнена патрола

На Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб во северозападниот дел на Сирија е реализирана шестата заедничка турско-руска копнена патрола

1406744
На Автопатот М-4 во Идлиб во Сирија е реализирана шестата заедничка турско-руска копнена патрола

Министерството за национална одбрана соопшти дека на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб во северозападниот дел на Сирија, со учество на копнените и воздушните елементи на Турција и Русија е реализирана шестата заедничка турско-руска копнена патрола. 

Во споделената објава на профил на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека во рамките на потпишаниот договор помеѓу Турција и Русија е реализирана шестата заедничка турско-руска копнена патрола на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.Слични вести