Потпретседателот Октај повика на општествено единство

Заедно ќе бидеме Турција, заедно ќе екориме кон иднината, заедно ќе успееме

1406209
Потпретседателот Октај повика на општествено единство

Потпретседателот на државата Фуат Октај во објавата преку профилот на социјалните медиуми повика на општествено единство.

Октај во објавата на профилите на социјалните медиуми што ја објави со етикетата „заедноќеуспееме“ (birliktebaşaracağız) истакна:

„Се ближат деновите кога повторно ќе седнеме на ситите маси за јадење, рамо до рамо ќе клањаме, ќе се смееме и прегрнеме. Досега заедно успеавме, исто така и во иднина заедно ќе успееме.“

Октај во објвата објави и фотографии со граѓаните од минатото и напиша:

„Заедно ќе бидеме Турција, заедно ќе екориме кон иднината, заедно ќе успееме.“Слични вести